ENCO

Цифрови технологии за радиоразпръскване, телевизия, аудио и видео индустрии

ENCO - доставчик на технологии от световна класа за радиоразпръскване, телевизия, аудио и видео индустрии повече от 30 години.

Image

През 1983 г., след ръста на предизвикателствата, пред които телевизионните и радио разпространителите се изправят ежедневно, се роди ENCO, за да помогне при автоматизирането на техните производствени процеси.

През 1991 г. ENCO създаде първата система за цифрово аудио излъчване, DAD, която замени податливите на грешки ръчни CART системи, които обикновено се използват за подреждане и възпроизвеждане на аудио съдържание. DAD увеличи гъвкавостта и производителността на медиите и активира безпроблемни автоматизирани формати, които могат да работят без намеса часове или дни.

Като първа дигитална система в българските радиостанции, ENCO DAD започна работа в БНР и ДАРИК Радио в далечната вече 2000 година.

През 2005 г. ENCO приложи своя новаторски подход към технологията за автоматично разпознаване на реч (ASR) и се роди enCaption, решение за автоматизирани надписи на живо. Когато се използва заедно с enTranslate, enCaption може да предостави преведени надписи в реално време на 27 различни езика.

Други нововъведения включват използването на DAD платформата за справяне с нуждите от автоматизация на оформлението на видео излъчване с ClipFire. Освен това, Nowata система за мигновено аудио възпроизвеждане HotShot добави функции за регистриране и отчитане на корпоративно ниво, което я направи предпочитан избор за някои от най-големите световни медийни мрежи.

Днес enCaption, DAD, ClipFire и HotShot са водещи решения с точността, оперативната съвместимост и гъвкавостта, които излъчващите оператори, AV професионалистите, мениджърите на събития и инженерите жадуват в своите ежедневни операции.

Продуктова гама на ENCO

ENCO предефинира радиото откакто нашето водещо решение за автоматизация, DAD, дебютира през 1991 г. Нашите решения за възпроизвеждане, планиране, регистриране, редакция, мобилен достъп и виртуализация се намират в безброй радио студиа по целия свят.

Доверени на телевизионни оператори и A/V професионалисти по целия свят

Нашите решения се намират в студиата и контролните стаи на телевизионни оператори и A/V професионалисти по целия свят, вариращи от мултинационални и синдикирани телевизионни оператори до малки обществени организации.

Image