Блог

30 годишен юбилей празнува ДАВИД Холдинг АД

image 1Уважаеми колеги и приятели,

На 9 Май 2024 година се навършват 30 години от създаването на ДАВИД Холдинг АД.

С мечтите на младия разум и с енергията на младите души стартирахме компанията с име – акроним от дейността ни в началото - Дизайн, Анимация, Видео, Издателска Дейност.

Следвайки порива на предизвикателствата, първи в България стартирахме нашите дигитални медийни проекти – дигитализация на ефира Националното радио, Дарик Радио и Радио „Фреш“, компютърна 3D анимация и дигитализация на ефира на БНТ, предпечатна подготовка за издатели на периодична преса.

Скоро след това приехме ново предизвикателство - отново първи в страната създадохме дигитална платформа за управление на документи и данни в нашия първи клиент – „Кинтекс“ АД. Рискът беше възнаграден, роди се Archimed – днес водеща система за управление на бизнес процеси и електронен документооборот. Паралелно, създавахме мултимедийни курсове за самообучения в областта на ядрената енергетика.

Последва смелото решение за развитие на нова продуктова линия - ERP система за управление на бизнеса. Извървяхме трудния в началото път, за да можем сега да предлагаме ERP решения, съизмерими със световните стандарти.

Днес, отново първи в индустрията, имаме удоволствието да обявим нашия нов продукт – Архимед IoT, платформа за наблюдение на индустриални машини и управление на техническа поддръжка с помощта на изкуствен интелект (AI). Обединявайки мощните, доказани инструменти за управление на работни потоци в Архимед с гъвкавите функции на нашaтa front-end IoT платформа data FRUIT, ние предоставяме уникални по своята мощ и гъвкавост инструменти за наблюдение и техническа поддръжка на съоръжения и активи в индустриални компании.

За тези 30 години създадохме нови продукти, внедрихме комплексни IT проекти, приемахме предизвикателства, които трансформирахме в успешни за нашите потребители решения. През всичките тези години, ние не сме допуснали и няма да допуснем наш клиент да се провали!

В заключение, бих искал да изкажа искрена благодарност на тези, които ни повярваха и станаха наши лоялни клиенти и партньори.

Благодаря и на всички колеги, които вложиха и влагат всичко от себе си, за да бъдем това, което сме сега – 30 години след началото!